Zanimljivosti i zabava

Nevjerovatan snimak pljačke: Razbojnike ganjala cijela porodica, pa čak i pas! (VIDEO)

Splitska policija izvijestila je kako su jutros u 6.45 sati u mjenjačnici u Solinu u ulici dr. Franje Tuđmana dvije nepoznate osobe počinile razbojništvo nad muškarcem kojeg su fizički napale i otuđile za sada neutvrđeni iznos novca.

Slobodna Dalmacija doznaje da se radi o M.Š., vlasniku mjenjačnice koji sprat iznad ureda mjenjačnice ima stan, a napadnut je očito u hodniku zgrade dok se spuštao prema svom poslovnom prostoru.

Snimak s nadzorne kamere pokazuje da su ga dvojica napadača čekala, jedan obučen u crno od glave do pete s crnom motociklističkom kacigom na glavi i drugi koji je u crnoj kratkoj majici i kratkim plavim hlačama s bijelom motociklističkom kacigom pokušavao namjestiti skuter srebrne boje na nožice.

U jednom trenutku pljačkaš u crnom očito vidi M.Š.-a kako se spušta niz hodnik i ulazi u zgradu. Tad kraj vozača koji pokušava namjestiti skuter prolazi jedna gospođa koja ga gleda, a koju sekundu poslije njegov saučesnik u crnom istrčava iz zgrade s torbom u rukama i skače na skuter kojeg vozač s mukom pokreće.

Odmah potom za njima iz zgrade je izjurila supruga oštećenog, zatim on sam, njegov sin te na kraju i njihov pas, no ne uspijevaju zaustaviti razbojnike koji su odjurili.

– To su krasni ljudi, on je pošten čovjek i nije pokvaren. Strašno je to što mu se dogodilo – govori nam je dan od prijatelja napadnutog muškarca. Policija još ne želi otkriti koliko je novca odneseno kao niti kakve su povrede i čime nanesene napadnutom.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

Izvor: Slobodna dalmacijaKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button