Razgovarali smo sa Bucom: Ove su najčešće greške zbog kojih se debljamo!

Razgovarali smo sa Bucom: Ove su najčešće greške zbog kojih se debljamo!


Ako nas neko pita da li bismo rađe imali vitko i zdravo tijelo ili problem sa kilažom, jasno je šta bi svako odabrao. Međutim, nerijetko se dešava da se ponašamo upravo suprotno – da nas je baš briga i za zdravlje i izgled.

Svakodnevno slušamo o tome šta trebamo i ne trebamo jesti ukoliko želimo držati do zdravlja i sebe i istina, savjeti znaju biti različiti. Međutim, u nekim od njih se gotovo svi stručnjaci slažu.

“Postoji nekoliko najčešćih grešaka koje veliki broj ljudi čini.

  1. Prva najčešća greška jeste što jedemo neredovno. Tri obroka moraju biti na meniju da bi se držali određene kilaže.

  2. Druga greška je što jedemo brzu hranu i rijetko kada se odlučimo skuhati nešto sebi.

  3. Treća greška je što generalno jedemo kupovno, konzervirano, ne vodimo računa ni o kalorijama, ni tome šta unosimo u organizam.” – objašnjava Nermina Buca Mujić koja iza sebe ima vrhunske rezultate njenih klijenata.

Ruku na srce, mnogo je lakše pronaći izgovore zašto se nečega ne držimo, nego priznati da je do nas i da neke stvari činimo pogrešno.

Zato se često čuje komentar: “Ali, nezdrava hrana je svuda oko mene. Hraniti se zdravo je mnogo teže.”

Međutim, da li je to istinski tako?

“Zdravo se hraniti apsolutno nije teško. Prvobitno jer je riječ o namirnicama koje su nama lako pristupačne. Teško se je hraniti kada ti treba da ispržiš neku šniclu, da stojiš pored ulja pucketa ili da nešto pohuješ, mnogo je teže vjerujte mi nego kupiti papriku ili paradajz jer to oduzima manje vremena nego nezdrava hrana.” – kazala je Nermina Mujić.

Na kraju dolazimo samo do jednog zaključka: ili ćemo zauvijek sabotirati sami sebe ili biti svoj najveći prijatelj i pokretač!

Piše: Azra Bajraktarević

 

Facebook Comments