Policajci uhapšeni zbog pomaganja u pokušaju ubistva: Razoružali muškarca i pustili napadača da ga izbode

Policajci uhapšeni zbog pomaganja u pokušaju ubistva: Razoružali muškarca i pustili napadača da ga izbode


Policajci se sumnjiče da su, dok su bili van dužnosti, naoružanog muškarca koji je u ruci držao pištolj, razoružali tako što su mu pokazali službene legitimacije • Žrtva sa pet ubodnih rana na leđima prebačena u Urgentni centar, za napadačem se traga.

Nekoliko osoba, među kojima su i dvojica policajaca N. J. (37) i D. B. (29), uhapšeno je zbog sumnje da su pomagali u pokušaju ubistva, koji se dogodio 30. juna ove godine ispred jednog beogradskog splava, piše Blic.

Kako je saopštio MUP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. J. i D. B, policijske službenike PS Palilula, kao i crnogorskog državljanina D. V. (26), zbog sumnje da su 30. juna, u ranim jutarnjim satima, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novom Beogradu zajedno pokušali ubiti jednu osobu.

Dvojica privedenih policajaca sumnjiče se da su, dok su bili van dužnosti, naoružanog muškarca prvo razoružali ispred splava na Ušću, a potom učestvovali u pokušaju ubistva. Oni su, kako se sumnja, pustili drugog muškarca mu nanese pet ubodnih rana, nakon čega je žrtva hitno prebačena u Urgentni centar.

Sumnja se da su uhapšeni policijski službenici razoružali tridesetogodišnjeg muškarca koji je u ruci držao pištolj, tako što su mu pokazali službene legitimacije, saopšteno je iz MUP-a.

Nakon toga oštećenom je prišao muškarac, koga je policija identifikovala i za njim intenzivno traga, i zadaje mu više uboda nožem u predjelu leđa.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje, nakon čega im je sudija za prethodni postupak, po nalogu tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Izvor: Blic

Facebook Comments