BiH

Pogledajte kako su izgledali verbalni dueli Dodika, Stanivukovića i Trivićeve
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave Dodika da je po vitalne interese RS veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, imao veliki broj replika.

Dodik je, replicirajući tokom rasprave, rekao da je zvaničan stav PDP-a da će podržati njegovu izjavu, te da mu poslanik PDP-a Jelena Trivić ne može govoriti o principijelnosti, jer je i sama ranije tvrdila da neće prihvatiti mandat, a sada sjedi u Narodnoj skupštini.

On je naveo da je ključno uraditi reformu obrazovanja, koje je sada neproduktivno, sterilno i ne daje kvalitet.

– Bez te reforme, ovo društvo se neće kretati naprijed – dodao je Dodik.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik preglasan “po pitanju vitalnog interesa Hrvata” i ponaša se kao “hrvatski, a ne srpski član”.

– Drago mi je što sam vas „isprovicirala“ da pričate normalno. Loše obrazovanje ste vi priznali. Što se tiče RS, koju ste tako „jaku“ napravili, oduševljavam se. Išla sam u školu tolike godine i oduševljavam se vašim rezultatima. Vi ste rekli: „Možete biti najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve to može izgledati kao zabluda“. Ispod svakog nivoa je da Vi pričate o obrazovanju – istakla je Trivićeva.

Nakon toga je Milorad Dodik izašao za govornicu i diskusiju ubrzo prebacio na klizak teren.

– Vidim kako se držiš sa Draškom za ruke. Smatram da je to drugarstvo, ne kažem ništa drugo – naveo je on.

Stanivuković je uzvratio: “Vi ste potpuno izgubili kompas. Moje su ruke čiste, za razliku od vaših.”

Kako je to sve izgledalo pogledajte u videu:

Izvor: BN TV

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button