Ovaj film će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival

Ovaj film će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival

Film “Sin” bit će prikazan 16. augusta u Takmičarskom program – igrani film i takmičit će se za nagradu Srce Sarajeva, a publika će imati priliku gledati ovaj film istovremeno u Narodnom pozorištu Sarajevo te u Ljetnom kinu Raiffeisen.

“Naša želja je bila da premijera bude na Sarajevo Film Festivalu, jer smatram da je to najbolja promocija i najbolji početak festivalskog života ovog filma”, rekla je Tanović na druženju koje je u kinu Meeting Point organizovano povodom objave takmičarskog programa 25. SFF-a.

Film “Sin” je drugi dugometražni igrani film rediteljice Ines Tanović i donosi priču o međusobnim odnosima četveročlane porodice u Sarajevu u kojoj je jedan od sinova usvojen.

Uloge u filmu ostvarili su Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Izudin Bajrović, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Jasna Ornela Berry, Hamza Ajdinović, Minka Muftić i mnogi drugi.

Film će publici SFF-a predstaviti Ines Tanović zajedno s glumačkom, autorskom i produkcijskom ekipom filma. Sarajevo Film Festival će bit održan od 16. do 23. augusta 2019. pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Facebook Comments