Odbrojavamo do Kaleidoskopa: Dolazi Hladno pivo, Marčelo, Ničim izazvan, Elemental…

Odbrojavamo do Kaleidoskopa: Dolazi Hladno pivo, Marčelo, Ničim izazvan, Elemental…

Jedan od najvećih događaja tokom ljeta u Tuzli svakako je Kaleidoskop. Mnogi tokom cijele godine čekaju juli jer znaju da je tokom nekoliko dana trajanja Kaleidoskopa zabava zagarantovana!

Organizatori obećavaju da će tako biti i ove godine.

“Ove godine smo napravili jednu izmjenu upravo u činu otvaranja koji se dešava na Panonici, a u dnevnoj varijanti otvaranje je u Ateljeu Ismeta Mujezinovića sa prigodnim programom.” – rekao je Maid Porobić.

Mnoga poznata imena naći će se na bini Kaleidoskopa ove godine. Među njima je Born From Pain, Marčelo, Nikola Vranjković, Emir and Frozen Camels, Mostar Rock School band, a tu je i pet tuzlanskih bendova koji iza sebe imaju aktivan produkcijski rad na muzičkoj sceni.

“Ovogodišnji 11. Kaleidoskop ugostit će tačno 15 bendova. Oni koji su najpoznatiji bendovi nastupit će u petak i subotu, a to su svakako Hladno Pivo, Elemental, Ničim izazvan… Svečano otvorenje je 23. jula u bašti Vrtića Panonice.” – rekao je Maid Porobić.

Kao i prethodnih godina, Kaleidoskop će se održati u parku ispred Muzičke škole.

“Dozvoljeno je donošenje svog pića kao i svake godine. U organizaciji samog festivala uključeno je puno javnih preduzeća, jedan od njih je i Komunalac koji će očistiti sve ono što se dešava u parku. Međutim, svakako apelujemo da čuvamo svoj grad i da ne bacamo smeće na mjestima gdje to tu noć nije predviđeno. Ono što je bitno za festival je da otvorenog tipa, ali uz potpunu bezbjednost.”

I ove godine očekuje se veliki broj posjetilaca.

“Očekujemo posjetu 3 noći muzičkog programa oko 15 hiljada ljudi. Svakako želim reći da imamo i dnevne programe kao što je After Beach Party-e svakim danom na Panonici tako da svi mogu tokom dana tu uživati, a naveče posjetiti koncerte.” – rekao je Maid.

Facebook Comments