ČUDO NEVIĐENO: Podigli cijene karata jer su se putnici žalili da su niske

ČUDO NEVIĐENO: Podigli cijene karata jer su se putnici žalili da su niske

Podgorička željeznica nedavno je povećala cijene voznih karata za 15 odsto. Nova cijena važi za mjesečne karte, kao i za promotivne karte.

Nadležni u podgoričkoj Željezničkoj stanici kažu da su to učinili nakon što su dobili rezultate interne ankete.

“Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 posto putnika smatra da su usluge željezničkog prijevoza jeftine”, rekla je portparolka Željezničkog prijevoza Amina Murić.

U ŽPCG ne očekuju da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika, te navode da cu cijene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

Murić je kazala da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno od Podgorice do Nikšića poskupjela 30 centi, te da umjesto dosadašnjih dva eura, vozna karta košta dva eura i 30 centi.

Sa druge druge strane, cijena vozne karte do Bijelog Polja umjesto tri sada košta tri i po eura, dok putnici od Bara do Bijelog Polja, umjesto pet, sada plaćaju pet eura i 80 centi.

Putnici, međutim, nisu oduševljeni postupkom Željezničkog prijevoza.

Iako nije za utjehu, iz Željezničkog prijevoza objašnjavaju da su poskupjeli promotivne karte koje su na snazi već tri godine, a ne redovne karte.

“Redovne cijene karata su ostale iste. Izvršili smo poskupljenje promotivnih cijena karata, ali i nakon poskupljenja ova cena je na nižem nivou od redovnih”, kazala je Murić.

Osim promotivnih karata skuplje su i mjesečne karte.

Tako je mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić poskupjela sa 30 na 35 eura, dok je za osobe mlađe od 26 godina poskupjela sa 21 na 24 eura. Mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bijelo Polje poskupjela je sa 40 na 46 eura, a mlađi od 26 godina umjesto 28 plaćat će 32 eura.

Iz kompanije su saopštili da su tokom prve polovine godine prevezli nešto više od 403 hiljade putnika, što je za osam hiljada više nego u istom periodu prošle godine, prenosi B92.

Izvor: B92

Facebook Comments