U fokusu

SDP TUZLA│Bijedić: Ako ne prihvate zahtjeve, krećemo u formiranje nove stranke
Odbor SDP-a Tuzla održao je danas konferenciju za medije na kojem je iznio svoje mišljenje i stav o  događajima koji su uzdrmali članove ove partije.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzlanskog kantona Enver Bijedić za Kameleon radio ističe da će krenuti u formiranje novog političkog subjekta, ukoliko Nikšić ne prihvati ove zahtjeve.

“Mi smo se danas, prije svega, skupili iz svih općina TK, zastupnici državnog, federalnog, kantonalnog nivoa i mnogobrojni vijećnici u gradskim vijećima da damo podršku našim isključenim članovima Žarku Vujoviću i Huseinu Tokiću.  Mi se ne slažemo s tom odlukom da oni budu isključeni iz SDP-a i to je prvenstveno bio skup podrške njima dvojici.  Također se ne slažemo sa odlukom predsjednika Nermina Nikšića koji je raspustio kantonalni odbor SDP-a u Tuzli, koji je najbolji, najjači i koji je jedini pobijedio na oktobarskim izborima, a mi smo kao nagradu dobili raspuštanje, uvođenje povjereništva. Za razliku drugih odbora, kao recimo Sarajevskog koji je bio četvrti na izborima, a on nije raspušten, a mi kao prvi smo raspušteni.  Ako u budućnosti, u narednim danima, predsjednik i predsjedništvo SDP ne bude prihvatio naše  zahtjeve da se ponište ove dvije odluke, mi ćemo ići u kreiranje novog političkog subjekta koji će biti socijaldemokratske orijentacije, a kroz koje ćemo  mi pokušati da politički djelujemo u budućnosti , a sve za cilj da građani u TK imaju bolji život nego do sada.”Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button