Press konferencija raspuštenog KO SDP TK o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz stranke

Press konferencija raspuštenog KO SDP TK o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz stranke


Povodom isključenja i redova SDP-a Žarka Vujovića i Huseina Tokića i raspuštanja KO SDP TK danas u hotelu Tuzla održana Press konferencija na kojoj se medijima obratio dojučerašnji predsjednik KO Enver Bijedić zajednob sa članovima pomenutog KO i većinom vijećnika na svim nivoima vlasti i predočio šta raditi dalje u okviru odluke o razrješenju KO SDP TK i isključenju pomenutih članova.

Enver Bijedić je istakao pred medijima ” Tema ove Press konferencije je prije svega nelegalno isključenje Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz redova SDP-a BiH. Ko je isključio ove ljude ? je li Namjesnik (Dževad Hadžić)  da skida ove ljude i da li ima pravo na to, znamo da to može raditi samo GO SDP BiH a s tim je došlo i do kršenja Statuta stranke i to je za nas neprihvatljivo zato se i obraćamo javnosti. Ovdje smo se okupili kako vidite u velikom broju da damo podršku ovim ljudima našim drugovima. Vidite da su se ovdje okupili većina vijećnika sa svih nivoa vlasti te gradonačelnik Živinica i načelnik Lukavca.

Ukoliko se ne poništi ova nelegalna odluka prinuđeni smo da tražimo novu političku opciju u duhu socijaldemokratije i neće to biti niti jedna opcija sadašnjih politika.

Facebook Comments