Sport

BiH prvi put u historiji domaćin Evropskog prvenstva u olimpijskom taekwondou

Osim toga, BiH će biti domaćin i prvenstva “Generation 24” za kadete. Pored Bosne i Hercegovine u regiji 5, nalaze se još i Albanija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Izrael, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska.

BiH će biti domaćin događaja koji će se održati od 28. oktobra do 1. novembra 2020. godine, a član Izvršnog odbora za međunarodne odnose Samir Šarić istakao je danas kako je posebno sretan zbog događaja koji predstoje te da je BiH prva država u regionu koja će biti domaćin ovakvoj vrsti događaja.

Možda će Vas zanimati i:

“Obećanje je ispunjeno, naša država će po prvi put biti domaćin Evropskih prvenstava u olimpijskom taekwondo-u. Rad saveza nagrađen je prvenstveno dobijanjem organizacije G1 takmičenja, a sada i dobijanjem organizacije evropskih prvenstava u olimpijskom taekwondu”, kazao je Šarić.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina biće domaćin taekwondo G1 turnira u oktobru ove godine. Zenička Arena ugostit će preko 800 takmičara iz raznih zemalja širom svijeta.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button