BiHU fokusu

Šok za turiste iz BiH u hrvatskom ljetovalištu: “Razmišljate kao Bosanci”Mediji javljaju da je jedan turist iz BiH na plaži u Trpnju na Pelješcu ostao šokiran cijenom iznajmljivanja ležaljki na plaži. Naime, cijena ležaljke je inače 25 kuna, no ako se ona stavi ispod palme u hladovinu, cijena raste pa ležaljku onda naplaćuju čak 75 kuna.

Načelnik općine Trpanj Jakša Franković ne vjeruje da se takvo nešto događa i kaže da je sve najvjerovatnije izmišljotina, no ako je ipak istina, poziva turiste koji su ležaljku platili triput više da njemu pokažu račun.

– Ja mislim da je to izmišljotina. Gotovo da je nemoguće, jer je općinsko vijeće za izdavanje koncesijskih odobrenja izdalo dvije koncesije za iznajmljivanje ležaljki. Jednu za „Plavi obrt za morski ribolov“ koji ih ima 36 i firmi „Hotel Faraon d.o.o. Trpanj“, koji imaju 20 ležaljki na plaži. Oni iznajmljuju ležaljke, a ne hladovinu i za to su dobili odobrenje. Ukoliko ovo i jest istina, volio bi da se te predstavke pošalju na našu e-mail adresu ili onu Turističke zajednice Trpanj. Ako je gost koristio ležaljku trostruko plaćenu iz navedenog razloga, volio bi vidjeti tu fakturu – rekao je za Morski.hr Franković.

Dodaje da, ako je sve ipak istina, ovakve marketinške trikove i loše šale tržište kažnjava.

‘Jedan od koncesionara, Jakov Begović, je inače sklon šalama, pa je recimo nedavno osvanuo natpis na tabli ispred njegovog objekta „Govorimo sve jezike osim vašeg“, po meni je i to jedna od loših šala koje se također mogu krivo shvatiti’, dodao je Franković.

Begović je sa druge strane za Morski.hr rekao da u svemu ne vidi ništa sporno.

‘Nije to radi hlada, nego jer ležaljka stoji uz palmu. Tu su dvije palme i stolić je stavljen pored njih i to se zove „palmset“. Da je gospodinu iz Bosne koji je naviknut na reklamne suncobrane, iznajmiti suncobran zbog hlada, onda se ne bi uzrujavali zbog toga. Ako žele, oni mogu iznajmiti obične ležaljke, pa leći ispod njih i koristiti sjenu ležaljke’, rekao je Begović.

Na konstataciju novinara da Begović ima koncesiju samo za ležaljke, a ne za palme ili hladovinu, Begović kaže – ‘Razmišljate kao Bosanci!’ i ističe da je on sve palme sam sadio, a turistima iz BiH poručuje:

‘Radi usporedbe hotelski set košta 130 kuna. A palm set ću ubuduće za goste iz BiH zvati bukva set’, zaključio je koncesionar za Morski.hr.

Izvor: Mostarski.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button