SIPA: Tuzlak uhapšen zbog sumnje da je iz BiH izvozio oružje u Njemačku i Holandiju

SIPA: Tuzlak uhapšen zbog sumnje da je iz BiH izvozio oružje u Njemačku i Holandiju


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Tuzle uhapsili 40-godišnjeg Alena Hrvatovića zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela neovlašteni promet oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u zemlje Evropske unije, saznaje Klix.ba.

Hrvatović je danas u pratnji advokata Bakira Hećimovića stigao u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine gdje mu je predočen osnov sumnje da je organizovao grupu od pet osoba radi činjenja krivičnih dijela neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom iz Bosne i Hercegovine u zemlje Evropske unije.

“Mom branjeniku je predočen osnov sumnje da je u vremenskom periodu od početka 2019. godine do danas na teritoriji Bosne i Hercegovine organizovao grupu od pet ljudi radi neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom u Njemačkoj i Holandiji”, kazao je Hećimović.

Kako saznaje Klix, sutra će Sudu BiH biti upućen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Hrvatovića.

Pored njega, kao članovi ove kriminalne grupe su navedene i osobe A.K., A.Z., D.Š. i E.A. koje su ujedinjene na prostoru Bosne i Hercegovine radi prometa oružja u Njemačkoj i Holandiji.

Dva člana kriminalne grupe su uhapšena ranije u Njemačkoj, a dva na području Hrvatske.

Izvor: Klix.ba

Facebook Comments