Ovog ljeta bez teških i otečenih nogu: Sporticus ima rješenje!

Ovog ljeta bez teških i otečenih nogu: Sporticus ima rješenje!


Da li i Vi tokom ljetnih dana imate “slonove noge”?

Ne, nije riječ o vrijeđanju i lošem poređenju, riječ je ustvari o medicinskom terminu koji se često koristi i za teške i otečene noge, a koje najčešće postaju takve tokom ljetnog perioda.

Veliki broj osoba suočava se sa ovim problemom.

Toplo vrijeme, šire nam se krvni sudovi pogotovo ako provodimo puno vremena stojeći ili ako puno šetamo ili se bavimo sportskom aktivnosti zbog djelovanja sile gravitacije, a zbog proširenih krvnih sudova, dolazi do nakupljanja tekućine u nogama, primarno potkoljenice i skočni zglob. – objašnjava dr. Edin Buljugić iz Medicinskog centra Sporticus.

Dobra stvar je što se “teških nogu” i užasnog osjećaja koje one nose sa sobom možete riješiti.

Čim oslobodite noge tih tekućina imate bolju razmjenu materija i energije, tj. kiseonika i imate normalno funkcionisanje mišića. Tako da i pored tog osjećaja teških nogu i vizuelnog osjećaja kao da se nešto nakuplja vi na ovaj način limfnom drenažom, elektrostimulacijom, manuelnom  limfnom drenažom i određenim vježbama stimulišete kompletno i arterijske i venski i limfni krvotok  i potpomažete limfnu drenažu. – kaže dr. Edin Buljugić.

Metoda kako riješiti ovaj zdravstveni problem je više. Ono što stoji ispred svega, kao i kada je u pitanju bilo koji drugi zdravstveni problem, jeste da se odabere najadekvatniji izbor za Vas. Najlakše i najsigurnije ćete to napraviti uz stručno i profesionalno osoblje.

Medicinski centar Sporticus radi sa najkvalitetnijom tehnologijom, ali i profesionalnim timom koji konkretno rješava i problem otečenih nogu.

Jedna od najbanalnijih metoda koja se svakako primjenjuje u protokolu rješavanja teških nogu jeste ležanje na podu i dizanje nogu iznad nivoa srca kako bi limfna drenaža započela. Međutim, mi koristimo nove tehnike i tehnologije za limfnu drenažu i za stimulaciju krvnih sudova donjih ekstremiteta čime povećavamo kontraktilnost krvnih sudova i brže “guramo” krajnje produkte metabolizma putem venskog toka ili limfotoka kroz bubrega da bi to nakupljanje u donjim ekstremitetima bilo manje. – kazao je dr. Edin Buljugić.

Više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona:

Tuzla: 066/ 589 997
Sarajevo: 060/ 34 08 223

Ili ih kontaktirajte putem njihove FACEBOOK STRANICE.

Related Posts

Facebook Comments