U fokusuVijesti

Dubrovnik: Taksista prevario turiste, a vratio im je kusur u dinarimaZa vožnju od luke Gruž do Bogišićevog parka u Dubrovniku vozač taksija turistima je naplatio 258 kuna (oko 68 KM). Kako nisu imali sitno dali su mu 400 kuna (105 KM), no on je iskoristio to što stranci nisu dovoljno upoznati s hrvatskom valutom.

Osim što je dubrovački taksist previše naplatio vožnju za relaciju koju su prešli, kusur je turistima vratio u srbijanskim dinarima.

„Taksist im je rekao 258 kuna, a oni su njemu dali 400 kuna, jer nisu imali sitnije. Vozač im je kusur vratio u srbijanskim dinarima, što znači da ih je još i dodatno opljačkao, ali i doveo u neugodnu situaciju, jer su kasnije s tim novcima željeli platiti račun u restoranu Kamenice. Naime, 140 srbijanskih dinara malo je više od 8 kuna (oko 2 KM)“, kazala je Dubrovčanka kod koje su turisti odsjeli za Dubrovački dnevnik.

Vlasnica apartmana u međuvremenu je pozvala policiju, koja je došla i napravila zapisnik.

„Ne znam hoće li uspjeti kako kazniti taksistu“, rekla je Dubrovčanka.

Riječ je o taksistu koji je u Dubrovniku poznat po problematičnom ponašanju, a mediji su već o njemu pisali u negativnom kontekstu. Ovo mu nije prvi eksces, a osim prijevare i prevelike cijene koju je tražio, taksist nije izdao nikakav račun za vožnju koju je masno naplatio.

Izvor: Radiosarajevo.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button