Nastavak priče o udesu u Hrvatskoj: Šta je s vozačem, a šta s povrijeđenom obitelji

Nastavak priče o udesu u Hrvatskoj: Šta je s vozačem, a šta s povrijeđenom obitelji

Čakovčanin Ozren M. (35), koji se na naplatnim kućicama na autocesti kod Sv. Helene zabio u Škodu u kojoj je bila tročlana obitelj i teško ih ozlijedio, proveo je nedjelju na kriminalističkoj obradi u prostorijama PU zagrebačke.

Iako su ga prvo pustili, nakon prikupljenih novih saznanja uhaspili su ga na području Međimurja i doveli u Zagreb. Nakon završetka obrade u policiji ispitat će ga u Općinskom državnom odvjetništvu, koje će odlučiti hoće li za njega tražiti istražni zatvor.

Ekipa portala 24sata.hr je posjetila obitelj uhapšenog Ozrena M. u Čakovcu. Otvorila je njegova majka. Na pitanje mogu li razgovarati o slučaju, odgovorila je: “Nikako. Moramo se najprije posavjetovati s odvjetnikom pa ćemo vidjeti. Ali sad ne. Mi smo u jako teškoj situaciji.” Dan ranije je njegov otac također rekao da ne želi ništa komentirati.

Inače, svi se članovi tročlane obitelji stradale u teškoj prometnoj nesreći na naplatnim kućicama Sv. Helena oporavljaju, doznaje se u KBC-u Zagreb, gdje se nalaze otac Daniel Dobrenov (38) i sin (6), te u KB-u Dubrava, gdje leži majka (38).

“Otac je imao ozbiljne kontuzije glave i prsnoga koša, kao i ozljede unutarnjih organa, no stabilno je i stanje mu se poboljšava. Pitao je za suprugu i sina, dolazi lagano k sebi nakon ozbiljnog potresa mozga. Razumije što se dogodilo i da je bilo i drugih sudionika nesreće. Zabrinut je za svoju obitelj”, rekla je u nedjelju dr. Tina Tomić Mahečić, anesteziologinja u KBC-u Rebro.

Djetetu su, dodaje, operirali natkoljenična kost, sanirali ozljede glave, izvan životne opasnosti je i dobro je: “Dječak je danas čak pogledao crtić, opustio se od prvog šoka.”

Majka je smještena u KB-u Dubrava, u kojoj liječnici kažu da je njeno stanje stabilno. Iako iscrpljena i u bolovima, pomalo razgovara s osobljem. Na intenzivnoj je njezi i, bude li oporavak išao dobro, u ponedjeljak će je premjestiti na odjel.

Prvo što je rekla nakon buđenja, rekli su doktori, bilo je da želi ići posjetiti muža i sina, što je do daljnjega, nažalost, nemoguće. Ima teške ozljede glave i prsnoga koša, kao i otac, no kod nje je stanje malo bolje.

Kako Večernji list neslužbeno doznaje Ozren M. je ipak priveden jer su mu navodno u organizmu našli tragove opijata. Inače, na hrvatskim cestama u subotu je poginulo troje ljudi. Prema podacima MUP-a, do 11. jula ove godine u prometu je poginulo 128 ljudi.

Izvor: 24sata.hr

Related Posts

Facebook Comments