Ja sam živi dokaz da je sve moguće: Kako se čovjek od 226 kg prepolovio! (FOTO)

Ja sam živi dokaz da je sve moguće: Kako se čovjek od 226 kg prepolovio! (FOTO)

Mladić koji je zbog lijekova i ljubavi prema brzoj hrani dogurao do 226 kilograma, odlučio je da promijeni životne navike i danas se sprema da ostvari dječački san i postane profesionalni hrvač.

Džon Arpino (25) svojevremno je odustao od školovanja jer se plašio da neće moći da hoda po školskom kampusu ili sjedne u studentsku klupu. Ali, on je gotovo prepolovio težinu nakon što su ga kilogrami maltene ubili!

Naime, Džon se morbidno ugojio zbog lijekova koje je morao da pije još od djetinjstva, kada su mu dijagnostikovane teška astma i alergija. U dobi od dvije godine ljekari su ga stavili na steroidni linek za astmu, koji je uzimao do 18. godine, dobijajući cijelo vrijeme na težini. Ali, tome je svakako doprinijela i ljubav prema brzoj hrani, priznaje mladi Njujorčanin.

Njegov omiljeni obrok sastojao se od dva sendviča od pečene govedine sa sirom, pomfritom, prženim lukom i kukuruznim uštipcima, ali kad je 2015. doživio napad astme tokom kojeg je gotovo izgubio život, prepao se i odlučio da promijeni način života. Odlučio je da izbaciti brzu hranu i počeo je da ide u teretanu. Vremenom, kazaljka na vagi pala je na 114 kilograma.

“Od djetinjstva do završetka srednje škole vršnjaci su me maltretirali. Nisam mogao da hodam po školi, niti da se popnem na drugi sprat zbog svoje težine i morao sam da imam sopstveni ključ od školskog lifta. Za vrijeme časa fizičkog pisao sam referate”, priča mladić.

On kaže da je mrzio svoj život i ono što je postao.

“Mrzio sam svoj odraz u ogledalu, to da ne mogu da se uvučem u odjeću koju su nosila druga djeca, imao sam vrlo nisko samopouzdanje”, dodaje.

Kad je završio srednju školu, nije otišao na koledž. Ali, kad je 2015. doživio da bolničari moraju da ga oživljavaju nakon napada astme, a nisu mogli da mu daju adrenalin, znao je da nešto mora da promijeni.

“Bio sam kod kuće zbog prehlade, pa sam namazao grudi pastom koja je trebalo da mi olakša disanje. Ali, zbog mirisa paste javio se napad astme i stegli su mi se disajni putevi. Nisam mogao da udahnem, osjećao sam se kao da cijeli svijet leži na mojim grudima. Nisam mogao da govorim, znoj je počeo da teče u potocima i jedva sam povikao roditeljima da pozovu hitnu pomoć”, priča Džon.

Prisneća se i kako je bio kao skamenjen i uvjeren da će umrijeti u 22. godini.

“Sjećam se da sam gledao na sat iznad vrata ambulante i molio se Bogu i mojoj baki koja je nedavno preminula za još jednu priliku za život. Znao sam da sam zabrljao”, kaže on.

Kada se kasnije probudio u bolnici, zakleo se da će promijeniti svoj život i skinuti kilograme. Kad se oporavio, počeo je da odlazi u teretanu šest dana u nednelji i uspio je sam da izgubi oko 36 kilograma, ali kako je nakon napada opet počeo da pije steroide, to ga je ograničavalo. U novembru 2016. donio je odluku o operaciji želuca, odnosno ugradnji premosnice. To mu je pomoglo da dođe na 114 kilograma.

“Danas sam potpuno drugi čovjek, volim život. I moje zdravlje se jako popravilo, više nemam visok pritisak ili apneju tokom spavanja, a astma gotovo kao da je prošla”, kaže Džon.

Čak je počeo da radi i na dječakom snu da postane profesionalni hrvač, i nastupio je u nekoliko mečeva, što naziva najvećim uzbuđenjem svog života.

Fotografije svoje transformacije dijeli i na Instagramu, gdje ima oko 17.000 pratilaca.

“Prije toga nisam bio ljubitelj Instagram zajednice za gubitak težine, mislio sam da je to gomila ljudi koji su pokazivali fotografije do kojih ja nikad neću doći. Nisam sam otvorio stranicu, to je za mene učinio moj prijatelj i rekao mi da je koristim kao alat koji ce mi pomoći, odnosno kao svojevrsni dnevnik uspjeha”, objašnjava Džon.

On dodaje da se danas osjeća predivno kad vidi da može da nadahne i druge na promjene, jer zna da je i njemu, kad bio bio u lošim fazama, trebalo da mu neko pokaže da su promjene moguće, ispričao je za Dejli mejl.

“Moj glavni cilj u životu danas jeste da pokažem svima da “nemoguće” ne postoji, i da zaista možete da ostvarite sve što želite, zaključuje Džon, piše Stil.

 

Izvor: Stil.kurir.rs

Facebook Comments