Zanimljivosti i zabava

Nosite dioptrijske naočale? Ovi modeli su hit sezone!

Ovo je odabir stručnjaka za ov sezonu. Ono što možemo primijetiti je da preovladava minimalizam, ali za one koji žele da se istaknu – tu ulogu najviše igraju boje, jedna ili više njih.

 

 

 

Ono što se još jednom potvrđuje jeste da klasika NIKAD ne izlazi iz mode.

 

 

Sara Kozomara, vlasnica Zoom optike i žena koja prilikom odabira nove kolekcije uvijek vodi računa da se ispoštuje i potreba za praćenjem trendova, ali prije svega za kvalitetom, istakla je: Povratak stilu 50-tih i 60-tih godina može se reći je jedan od najznačajnih trendova ovog ljeta u svijetu optike.

Naglasak na retro dizajnu koji je inspirisan vintage stilom kojeg odlikuju većinom okrugli okviri, ali i pravogaoni, kako od acetata, tako i od metala, sa primjesom jačih, ljetnih boja, u vidu detalja na naočalama, ali i naočale koje su u potpunosti prošarane razigranim bojama.

Tu je i neprevaziđeni havana print koji nosi obilježje perioda koji je i inspiracija za modele koju su neizostavan modni detalj ovog ljeta, kako za one koji naočale nose iz potrebe, ali i za one koji žele da upotpune svoj modni izričaj.

 

Izvor: Lola magazinKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button