BiHZanimljivosti i zabava

Rajska plaža: Brojni građani BiH ovogodišnji ljetni odmor proveli su na “bratunačkom moru”













Plaža je puna svakim danom jer dolaze mnogi koji zbog virusa korona ovoga ljeta nisu išli na ljetovanje na more.

Tokom ove sezone uz plažu je otvoreno nekoliko novih kafića, tu su barovi sa ležaljkama i sve više je sadržaja za igru i zabavu djece nakon kupanja i brčkanja u Drini.

Možda će Vas zanimati i:

Gosti iz unutrašnjosti BiH i Srbije Rajsku plažu nazivaju bratunačkim morem, ističući da je izuzetna za odmor i uživanje nakon kupanja u bistroj Drini.

Iako je u porastu broj oboljelih od virusa korona u regionu, na plaži je malo onih koji poštuju mjere prevencije i zaštite i epidemiološke savjete, niti ko nosi masku, a kada postoji mogućnost, pojedinci nastoje da održavaju fizičku distancu.

Na ovoj plaži se posjetioci kupaju, sunčaju, odmaraju, zabavljaju, neki koriste adrenalin park za vježbanje, roštiljaju u krugu porodice i prijatelja, a sve popularnije i izraženije je kampovanje i višednevni boravak turista iz unutrašnjosti BiH i Srbije.

Prethodnih dana na Rajskoj plaži su kampovale grupe gostiju iz Banje Luke, Sarajeva, sa Sokoca, iz Vlasenice, ali i zaljubljenika Drine iz dijaspore.

Ambijent je sličan morskom.

Tu su kafići, muzika, brza hrana, sladoled, kokice, specijaliteti sa roštilja, pica, gljive, voćne salate i veliki broj mladih, izuzetno raspoloženih za provod i zabavu.

Zbog virusa korona ove godine otkazane su sve kulturno-sportske i zabavne manifestacije u Bratuncu, ali i na Rajskoj plaži, gdje je cilj regate “Drinski slalom”, na kojoj se održavaju susreti bajkera i druga sportska takmičenja, koncerti i drugi kulturni sadržaji.

Rajska plaža nalazi se pored rijeke Drine, sedam kilometara nizvodno od Bratunca i četiri kilometra od graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija.

Izvor: klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button