BiHU fokusu

Džaferović: Dodikovo negiranje genocida je sramotno i anticivilizacijsko

“To je teško za mene, a sramotno i anticivilizacijski za onoga ko negira genocid. Civilizacijski je poštovati žrtve genocida i odavati im poštovanje, pomagati im, a anticivilizacijski je negirati genocid , veličati zločince koji su počinili genocid. Ja sam potpuno uvjeren da će vrijeme koje je pred nama donijeti ono što je normalno”, rekao je Džaferović odgovarajući na pitanje o Dodikovom negiranju genocida.

Kako kaže, dobro će uvijek pobijediti zlo i nadvladati će civilizovani svijet. On je iskoristio priliku da pozove sve oni koji se ne ponašaju civilizovano prema planetarnom zločinu, genocidu, da se napokon počnu ponašati civilizovano.

“Nema dogovora o poštivanju međunarodnih presuda nego ima poštivanje međunarodnih presuda. Mi se nemamo šta o tome dogovarati, presude se moraju poštivati. Mi koji poštujemo presude domaćih i međunarodnih sudova to ćemo i dalje nastaviti raditi, a i insistirati da to ubuduće čine i oni koji ih ne poštuju”, rekao je Džaferović.

Član Predsjedništva BiH upitan je kada BiH može dobiti zakon o negiranju genocida. On je odgovorio da se do sada nekoliko puta bezuspješno pokušao usvojiti ovaj zakon u Parlamentarnoj skupštini BiH i to zbog onih koji osporavaju genocid, ali i zbog mogućnosti blokada.

“Nastavit ćemo se boriti za usvajanje tog zakona. To je jedino moguće rješenje, odnosno imati zakon koji zabranjuje negiranje genocida i veličanje zločinaca. To je put od kojeg mi nikada nećemo odustati”, kazao je Džaferović.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro