Vijesti

Borenović: SNSD mi je ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara, ali sam odbio













Nakon sastanka Dodik je rekao kako su se dogovorili da rade na izradi prijedloga izmjena izbornog zakona i da će predložiti i ostalim političkim partijama u RS-u da se okupe i daju jedinstven prijedlog.

Borenović je kazao kako je vrlo važno što su PDP i SNSD danas postigli konsenzus u vezi ovog zakona i da bi bilo dobro da se taj zakon usvoji u neizbornoj godini kako bi se onemogućile izborne manipulacije.

“Nakon 10 godina ove dvije stranke su sjele i razgovarale što smatram značajnim za demokratiju. Mi smo opoziciona stranka, SNSD je na vlasti, ali smo pokazali tu vrstu političke zrelosti da razgovaramo o zajedničkim institucijama na nivou BiH, ali i viđenju političke situacije ove dvije stranke. Tačno je da je meni SNSD ponudio ministarsku poziciju u Vijeću ministara BiH, ali sam tu mogućnost odbacio i pokazati da ne mora sve biti u pozicijama i funkcijama, da je do politike i budućeg djelovanja u interesu svih građana RS-a i oni očekuju da bolje radimo svoj posao”, rekao je Borenović.

Foto: M.D./Klix.ba

Kazao je i to kako su se PDP i SNSD dogovorili da pokušaju riješiti pitanje parlamentarnog nadzora na radom javnih medija koji su u vlasništvu RS-a putem parlamentarne komisije. PDP već ima prijedlog, a Borenović je rekao kako ga je SNSD prihvatio.

Na kraju su konstatovali kako je bitno da se zakonski uredi rad političkih stranaka te da je bitno da se Vijeće ministara BiH što prije formira kako bi nastavili s radom na unapređenju.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button