“Lijevo istok, desno zapad, mi u sredini”│Ponovo u Tuzli koncert Amela Ćurića

“Lijevo istok, desno zapad, mi u sredini”│Ponovo u Tuzli koncert Amela Ćurića


U okviru koncertnog programa “Ljeto na Panonici”, popularni bh. muzičar i pjevač Amel Ćurić sa svojom grupom  će napraviti pravu ludnicu u ljetnjoj bašti VRTIĆ na prvom jezeru u subotu 20. juna.

Gračanlija Amel Ćurić se muzikom počeo baviti 1988. godine kada su ga prvo zanimale sevdalinka i harmonika pa su ga roditelji upisali u osnovnu muzičku školu. Nakon rata bio je član u bendovima s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. Pobjedom u superfinalu prvog BiH reality showa OBN Music Talents 2003. počinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album ‘Urnebes’ objavio je 2006. Na albumu koji je u BiH dobro prošao nalazi se i pjesma Nermina Puškara ‘Moja djevojka’ koja je bila nominirana za BiH muzičku nagradu Davorin 2005. za pjesmu godine. U junu 2015. godine, pobjeđuje u regionalnom talent-showu X Factor Adria, sastavljenom od svih zemalja bivše Jugoslavije, prilikom čega je stekao veliku popularnost.

Amel je posebno poznat kao pjevač koji je muzički odrastao u našem gradu, pjevač koji sa svojim bendom zna napraviti atmosferu među publikom, prenijeti dobre vibracije a svaki njegov koncert dugo ostaje u pamćenju publike. Takav je bio i koncert već davne 2015.godine u ovom istom fantastičnom prostoru ljetne bašte “VRTIĆ” na Panonici.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 7 KM na ulazu na Panonici.

Facebook Comments