Džindić: Pandža danas šalje zahtjev za stečaj, svim radnicima Aluminija će biti uplaćeni doprinosi

Džindić: Pandža danas šalje zahtjev za stečaj, svim radnicima Aluminija će biti uplaćeni doprinosi


Ne vjerujemo da će odluka o proglašenju stečaja promijeniti odluke potencijalnih investitora. Bili su upoznati da je ovakava model bio neodrživ, kazao je Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije.

Četiri minute iza ponoći Aluminij d.d. Mostar iskopčan je s visokonaponske mreže.

Sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, kako smo već objavili, dogovoren je za sutra Središnjici HDZ-a BiH u Mostaru.

Nakon današnjeg sastanka sindikalaca s Upravom Društva Aluminija dogovoren je i ishod gdje su garantovane smjene u kojima će radnici dolaziti, također je isplaćena i plaća za mjesec juni, ali je još uvijek nezvijesno kakvo će stanje biti poslije.

Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije, danas je održao press-konferenciju o novonastaloj situaciji u Aluminiju d.d. Mostar, gdje je u svom obraćanju istakao da će generalni direktor Aluminija Dražen Pandža, danas poslati zahtjev za stečaj.

“Pandža će poslati danas zahtjev za stečaj. Svim radnicima će biti uplaćeni doprinosi. Vlada će nastaviti tražiti potencijalne partnere. Ne vjerujemo da će odluka o proglašenju stečaja promijeniti odluke potencijalnih investitora. Bili su upoznati da je ovakava model bio neodrživ. Ovakav model poslovanja nije održiv”, poručio je Džindić.

Izvor: Tv1

Facebook Comments