Večeras u Tuzli “Ljetna promenada 3”

Večeras u Tuzli “Ljetna promenada 3”


Mlade tuzlanske umjetnice Ena Ovčina i Katarina Pavljašević redovno nastupaju na koncertnim podijumima širom regije, ali i u Tuzli, gdje već godinama imaju publiku koja ih prati i podržava. I ove godine u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli 2019.” održaće koncert “Ljetna promenada”.

Riječ je o tradicionalnom koncertu, koji je već treću godinu sastavni dio manifestacije “Ljeto u Tuzli” i istinska je poslastica za ljubitelje klasične muzike. Ena se nakon uspješnog školovanja u Zagrebu vratila u Tuzlu, a Katarina je IV razred Srednje muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” u Beogradu.

“Moram istaći naše zadovoljstvo što naši koncerti u Tuzli polako prerastaju u tradicionalne. Mi smo mlade umjetnice, koje sarađuju već duži niz godina i kojima je uvijek posebno zadovoljstvo nastupati pred tuzlanskom publikom – ističe Ena Ovčina, profesorica klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli.

Ljetna promenada je projekat Udruženja “Star Art” koje je kao jedan od svojih prevashodnih ciljeva postavilo upravo podršku mladim tuzlanskim muzičkim umjetnicima. Kroz različite manifestacije omogućavaju im koncertne nastupe, ali i razmjenu iskustava sa muzičarima iz regije.

“Veliku zahvalnost za kontinuitet “Ljetne promenade” dugujemo Gradu Tuzla, koji je prepoznao i već tri godine podržava naš koncert, tj. Uvrštava ga u program manifestacije “Ljeto u Tuzli”. Ena i ja odlično sarađujemo i dobro se osjećamo kad smo na sceni zajedno.”

Na ovogodišnjoj Ljetnoj promenadi šansu da se predstave tuzlanskoj publici dobiće i tri učenika početnih razreda Osnovne muzičke škole, Elena Stjepić na violini, te Amina Pepić i Nikola Pavljašević na klaviru. Na koncertu “Ljetna promenada 3” biće izvedena djela Bacha, Schumana, Wieniavskog, Sarasatea i drugih.

Koncert Ljetna promenada biće održan u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla večeras u 20,00 sati.

Facebook Comments