Sport

Raspisana potjernica: Pobjegao vođa navijača FK Borac nakon što mu je ponovo određen pritvor

Za vođom navijača Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke i članom Skupštine tog istog kluba Dejanom Kostićem Delom raspisana je potjernica, jer je nestao nakon što mu je ponovo određen pritvor, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Dela je bio uhapšen zbog nasilničkog ponašanja, jer se snimao dok je tukao i maltretirao mladiće u Banjaluci. Tada mu je određen jednomjesečni pritvor.

Nakon isteka tog perioda Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je da mu se produži pritvor, ali je sudija Osnovnog suda odbio taj prijedlog i krajem maja je Kostić pušten na slobodu.

Možda će Vas zanimati i:

Na ovu odluku odmah se žalio postupajući tužilac. Njegova žalba je uvažena i Deli je ponovo određen pritvor.

Međutim, kada su došli da mu uruče rješenje o produženju pritvora, policajci nisu pronašli Kostića, jer je on u međuvremenu pobjegao.

U Osnovnom sudu u Banjaluci potvrdili su za Srpskainfo da je za Delom raspisana potjernica.

– Osnovni sud Banjaluka po izričitim uputama Okružnog suda u Banjaluci u dva ukidna rješenja, produžio je pritvor osumnjičenom Dejanu Kostiću. Rješenjem od 19. juna njemu je produžen pritvor na još mjesec dana – rekli su u sudu.

Zatim su dodali da su za Kostićem 24. juna raspisali centralnu potjernicu, s obzirom da osumnjičenog nisu mogli pronaći na prijavljenoj adresi.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je Kostić vjerovatno imao informaciju da će mu biti određen pritvor, pa je iskoristio to što je bio na slobodi da pobjegne i sakrije se od policije.

Podsjetimo, Kostić je uhapšen krajem aprila ove godine nakon što su se na društvenim mrežama pojavili uznemirujući snimci na kojima se vidi kako maltretira dvojicu mladića.

Tome je prethodio sukob koji je Dela imao u jednom kafiću u banjalučkom naselju Starčevica i zbog toga mu je uručen prekršajni nalog.

Izvor: Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button