Od Sarajeva do Tokija na motociklu: Sarajlija stigao na odredište

Od Sarajeva do Tokija na motociklu: Sarajlija stigao na odredište


Iako je put bio jako loš, vozio je jako brzo i ostavljao Mongoliju iza sebe.

Nakon što je stigao u Rusiju i Vladivostok napravio je plan kako dalje. Teška srca odlučio je motor poslati brodom za Split, a on je krenuo put Japana avionom. Prije dva dana Hasanović je stigao u Tokio. Tamo će ostati nekoliko dana, pa krenuti za Sarajevo. Kazao je kako je Tokio jako lijep i veliki grad, te da su Japanci veoma ljubazni.

 

Iako putovanje nije završeno onako kako je Hasanović na početku zamislio, rekao je da je veoma sretan što je uspio u svojoj namjeri. 

“Ovaj put je stvarno veliki izazov! Čovjek mora biti spreman fizički, ali i mentalno stabilan. Puno je situacija kroz koje se prolazi na ovom putu i koje te mogu slomiti pogotovo kada se putuje sam. Od Sarajeva do Tokija sam prešao oko 20.000 kilometara. To je npr. daljina između sjevernog i južnog pola ili pola zemljine kugle ili prečnika”, kazao je Hasanović i zahvalio se svima koji su ga u ova dva mjeseca pratili i bodrili.

Ovakvim putovanjima Senad Hasanović Chupo postao je pravi ambasador naše zemlje jer uvijek nastoji da promovira i predstavlja cijelu BiH i Sarajevo. 

Zahvaljujući njemu mnogi entuzijasti i avanturisti koje je upoznao diljem svijeta, po njegovoj preporuci ili pozivu svratili su u Sarajevo ili ciljano posjetili BiH.

Izvor: Klix.ba

Facebook Comments