Biznis

U narednih mjesec dana početak radova na dijelu autoputa od Sarajeva do BeogradaPočetak radova na dionici puta Kuzmin – Sremska Rača na dijelu autoputa od Sarajeva do Beograda očekuje se u narednih mjesec dana, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbiji rekla i da su u toku radovi na Koridoru 11, te da počinje i izgradnja dijela saobraćajnice od Preljine do Požege.

– To je dio novog ciklusa investicija od pet milijardi eura – rekla je Brnabić, dodavši da će se raditi i autoput Ruma-Šabac i brza saobraćajnica Šabac-Loznica sa novim mostom preko Save.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnja dionica autoputa Sarajevo – Beograd između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije Tašjapi potpisan je 19. decembra 2018. godine u Beogradu.

Dionica Sremska Rača – Kuzimin duga je 17 kilometara, a vrijednost radova iznosi oko 220 miliona eura. Drugi krak je dionica autoput Požega – Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrijednost radova je oko 830 miliona eura.

Izvor: SrnaKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button