Crna hronika

Vatrogasci izvukli tijelo 35-godišnje utopljenice
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) saopćila je da su vatrogasci općine Tešanj učestvovali u izvlačenju tijela utopljene žene stare, oko 35 godina, iz improvizovanog ribnjaka u mjestu Trepče.

Istraga nadležnih organa je u toku.

FUCZ je, kako se dalje dodaje, i u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalim osobama – dječakom iz Begova Hana kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice.

Prikupljaju se dodatne informacije, prati stanje na terenu te je civilna zaštita spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, navedeno je.

U ovom izvještaju, Federalna uprava donosi i informaciju o vodostaju rijeke Save, koji je u opadanju cijelim tokom kroz Posavski kanton.

Vodostaj na brani hidroelektrane Modrac jutros je bio je 199,52 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje jučer, nivo je niži za 3 cm, saopćila je također Federalna uprava civilne zaštite.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button