Sheryl Crow: Sve moje originalne muzičke trake su uništene u požaru

Sheryl Crow: Sve moje originalne muzičke trake su uništene u požaru


Ova američka kantautorica je rekla da je zbog gubitka snimaka jako tužna i ljuta, dodajući da je pomalo apokaliptično da je u požaru izgorjelo oko 500.000 pjesama iz arhive Universal Musica u Los Angelesu.

Crow je rekla da je saznala o uništenju njenih snimaka nakon pojave izvještaja koji je ovog mjeseca objavio New York Times, otkrivajući opseg štete u požaru u Universal Music studiju, koji se opisuje kao najveća katastrofa u historiji muzičke industrije.

Ova 57-godišnja zvijezda je rekla da su sve njene pjesme izbrisane kada je arhiva zvučnih zapisa pogođena požarom u Los Angelesu 1. juna 2008. godine. List je kasnije objavio da je Universal Music procijenio godinu dana poslije požara da je uništeno oko pola miliona pjesama iz arhive.

Crow, koja je imala svojih čak sedam albuma na vrhu muzičkih top listi između 1995. i 2008. godine, prvi je umjetnik koji je potvrdio gubitak svojih snimaka od kada je članak objavljen prije dvije sedmice.

“Ne mogu razumjeti, prije svega, kako je neko mogao pohraniti snimke u prostoriju koja nije imala zaštitu od požara. Svi moji snimci su uništeni”, rekla je Sheryl Crow.

New York Times navodi da je požar uništio master trake desetaka umjetnika koji su obilježili 20. i 21. stoljeće. Tu su uključeni Ray Charles, Louis Armstrong, Judy Garland, Chuck Berry, Buddy Holly, BB King, Quincy Jones, Gladys Knight, Al Green, Elton John, Eric Clapton, Eagles, Aerosmith, Tom Petty, Barry White, Policija, Sting , REM, Janet Jackson, Guns N ‘Roses, Queen Latifah, Mary J Blige, Snoop Dogg, Nirvana, Soundgarden, Tupac Shakur, Eminem i 50 Cent.

IZVOR: Klix.ba

Facebook Comments