Party i bez mora: Kako uživati tokom vrućih dana na balkonu ili u vrtu

Party i bez mora: Kako uživati tokom vrućih dana na balkonu ili u vrtu


Mnogi će ljeto iskoristiti za bijeg na more i zabavu na obali, međutim, postoje načini na koje zabavu možete dovesti kod vas kući, na vašu terasu ili balkon.

Potrebno je samo malo volje, mašte i truda kako biste u vašem domu organizirali pravu ljetnu zabavu koja će biti jednako dobro mjesto za bijeg od vrućina u nadolazećem razdoblju.

U nastavku donosimo nekoliko ideja pomoću kojih će se vaši balkon ili terasa pretvoriti u idealnu lokaciju za ljetnu zabavu. Kako neke od tih ideja izgledaju kada postanu stvarnost pogledajte i u našoj galeriji u kojoj smo izdvojili i dio ponudeukrasa za balkon u trgovinama.

1. Napravite hlad

Ljeti svi traže spas od sunca i zbog toga je dobro da na dijelu vašeg balkona ili terase stvorite sjenovitu oazu punu hladovine gdje vaši gosti ni vi nećete morati brinuti o šetninim UV zrakama. Jednostavno rješenje može biti suncobran, a pogledajte i pet najjeftinijih pomagača za stvaranje hlada.

2. Posuda s ledom

Postoje li uopće oni koji ljeti ne vole dobro rashlađena pića? Pobrinite se da na vašoj ljetnoj zabavi piće bude pravo osvježenje, ali to učinite na kreativan način koji će na vaš balkon dovesti dašak pravilh ljetnih, morskih zabava. Veliku posudu napunite ledom a po poršini stavite latice cvijeća.

3. Stol s hranom

Da ne biste morali provesti popodne ili večer poslužujući goste u jedan kut vašeg balkona ili terase postavite stolić s hranom i neka se vaši gosti sami poslužuju. Tako će svatko jesti kad hoće i što hoće, a vi ćete uživati u druženju s ljudima. Neka tu bude salata, svježe voće ili pak sladoled iz zamrzivača.

4. Ukrasi

Naravno, najljepši ukras svakog balkona i terase je cvijeće zato tegle s cvijećem nikad nisu pogrešan odabir, međutim tu su i druge opcije. U trgovinama pronađite svijeće koje možete postaviti u staklenke, lanterne, lampice… Umjesto da kupite gotov proizvod, možete se poigrati i sami izraditi ukrase. Primjerice u prazne staklene boce stavite cvijeće i pomoću užeta ih objesite za ogradu ili stablo. Ako imate dovoljno mjesta, postavite viseću ležaljku.

5. Budite kreativni s pićem

Naučite napraviti neki ljetni koktel i s vašim gostima uživajte u piću koje nemate priliku piti svaki dan. Još više ćete ih oduševiti ako ih dočekate s ledenim džin-tonik lizalicama s dodatkom soka od bazge za koje će vam trebati tek nekoliko minuta. 

6. Pobrinite se za komarce i insekte

S ljetom, nažalost, dolaze i komarci, a kako se vaši gosti i vi ne biste borili s ubodima, nabavite neko zaštitno sredstvo ili citronella svijeću protiv komaraca koje će vam pomoći da bezbrižno uživate u ljetnom druženju.

IZVOR: zadovoljna.hr

Facebook Comments