Lifestyle

Vinarija Povratak nam je ispričala posebnu vinsku priču o Miroslavu Škori

Zanimljiva priča stiže nam iz Vinarije Povratak. Oni su ispričali posebnu vinsku priču o Miroslavu Škori.

On ne pjeva, vinogradar je. I, navodno, još mu samo nedostaje epitet predsjedničkog kandidata i da dođe do potpune identifikacijske zabune.

Tekst prenosimo u cjelosti.

Možda će Vas zanimati i:

“Da stvar razjasnimo; ovaj naš Miroslav Škoro nije iz ravne Slavonije, već brežuljkaste središnje Bosne.
Nije pjevač, iako voli zapjevati, već bavi se zaštitarskom djelatnošću. Ne uzgaja Graševinu, već Palavu. I nije predsjednički kandidat, barem zasad.

Kroz smijeh mi govori Miroslav Škoro kako poznaje Miroslava Škoru. „Zajedno smo gostovali u HRT-ovoj emisiji „8. kat“, gdje nas je, 2012. godine, ugostila Danijela Trbović i gdje smo razgovarali o zanimljivim situacijama koje proizilaze iz preklapanja naših imena i prezimena“.

„Na primjer, bilo je situacija i kada sam dobivao ponude za koncert“, govori mi Miroslav Škoro o situaciji u kojoj je morao objašnjavati kako on nije „Miroslav Škoro“, već – Miroslav Škoro.

„Od tog susreta je prošlo mnogo vremena, a naša podudarnost je, kroz godine, postajala još snažnija – obojica smo postali vinogradari“, priča mi imenjak Miroslava Škore.

Miroslav Škoro je jedan od prvih koji je našu ideju Povratak prenio izvan prostora Žepča, te u Kiseljaku zasadio vinograd, gdje uspješno uzgaja vinovu lozu od čijih plodova naša vinarija proizvodi vrhunsko vino, nazvano po samoj sorti – Palava, a koja se nalazi pod slovom LJ u našoj poznatoj kolekciji vina „ZEMLJA“.

„Moj zaštitarski poziv me odveo u mnoge krajeve, upoznao me sa mnogim ljudima i stvorio brojna poznanstva. Tako sam, dolazeći u Žepče, upoznao ideju Povratak i njezine predvodnike, te spoznao njezin potencijal, koji sam želio realizirati u svom Kiseljaku“, priča mi Miroslav o svojim vinogradarskim počecima.

„Sada, kada se pokazalo da postoje svi preduvjeti za kvalitetan razvoj vinove loze i njezin urod, javljaju se i drugi ljudi sa prostora središnje Bosne koji bi željeli uzgajati vinovu lozu“, kaže.

„Ljubav prema zemlji, strast prema vinu i prilika za zaradu su motivi koji pokreću moju vinogradarsku priču, koja me čini sretnim i zadovoljnim“, ističe Škoro, te kaže, kako se uz mnogo truda i znoja može doći do rezultata.

A na pitanje kako pronalazi vrijeme za rad u vinogradu pored svojih redovitih obaveza, odgovara mi kako ima radnika, koji zajedno s njim i sinom Kristijanom, održava vinograd.

A kada biste vidjeli Miroslavov vinograd, koji svojim urednim izgledom asocira na „Old Trafford“, znali biste koliko ljubavi i rada je tu uloženo.
A gdje ima ljubavi i rada, tu onda mora biti i dobroga vina.

Nije slučajno baš Palava jedno od naših najcjenjenijih vina, koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Za kraj razgovora, pitam Miroslava Škoru je li probao Graševinu Miroslava Škore? Kao i je li Miroslav Škoro probao Palavu Miroslava Škore?

Odgovor je negativan.

Stoga predložih našem Miroslavu da dogovori susret sa svojim imenjakom uz vina koja su potekla iz njihovih vinograda.”Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button