Martina Mlinarević Sopta stiže u Grad soli: “Tuzla je nezatrovani dio BiH!”

Martina Mlinarević Sopta stiže u Grad soli: “Tuzla je nezatrovani dio BiH!”


Martina Mlinarević jedna je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih književnica i upravo će ona biti  sutrašnji gost knjižare ‘Buljubašić’ u RK Tuzlanka.

26. juna u terminu od 15:00 do 17:00 sati bit će upriličeno druženje Martine Mlinarević Sopta sa čitaocima, kao i potpisivanje knjiga.

U pitanju je jedno neforalno druženjem kojem se ona izuzetno raduje.

“Beskrajno sam ponosna i sretna što dolazim u Tuzlu. Prije dva mjeseca desila se sjajna energija između mene i publike, bio je to dosta dobar odjek zbog čega je došlo i do ovog sada. Izišla sam u susret gospodinu Buljubašiću, vlasniku knjižare Buljubašić gdje će se održati potpisivanje knjiga i jedva čekam druženje.” – kaže Martina.

U posljednje vrijeme, fokus Martinina stvaralaštva JESTE proživljavanje NJENE borbe sa izuzetno agresivnim karcinomom dojke, što joj je, kako kaže, iz temelja promijenilo život.

Zbog njene snage, istrajnost, hrabrosti i vjere koju nosi u sebi i motivacije koju svakodnevno pruža svim ženama, Marina je izuzetno voljena u cijelom regionu.

Pitali smo je da li je spremna za sve zagrljaje koje smo joj u Tuzli spremili.

“Ja imam neku posebnu vezu sa Tuzlom, uvijek je tu neka super energija i zaista je volim. Gdje god da dođem uvijek to spominjem. Ona je najzdraviji dio BiH, bar za mene, stvarno se sjajno osjećam svaki put. To nije ono kao što na koncertima svi kažu: “Ovdje mi je najbolje. Vi ste najbolja publika.” – nego zaista to jeste tako. Tuzla je najzdraviji, onaj nezatrovani dio BiH.” – kazala nam je Martina.

Svi oni koji budu željeli nastaviti druženje sa Martinom i nakon toga, moći će ukoliko dođu u Jazz Caffe Tuzla od 21:00h.

 

Facebook Comments