U fokusuZanimljivosti i zabava

Kako će se zvati tri mlade Tuzlanske lavice?
12. juna u ranim jutarnjim satima, lavica Nina na svijet je donijela tri ženska mladunčeta, potomke lava Tuma.

Mlade lavice, teške po otprilike 1,3 kg, trenutno se skrivaju u kaveznom dijelu lavlje nastambe, u sigurnom zagrljaju svoje majke.

Trenutno mogu da pužu, a za desetak dana će i prohodati. Već nakon mjesec dana moći će da trče. Između četvrte i osme sedmice, lavica će biti spremna da pokaže mladunčad i da ih iznese u otvorenu nastambu, kada će ih i posjetitelji Zoo vrta moći vidjeti.

Možda će Vas zanimati i:

“Ne da ih mi sebično čuvamo, već ih mati stvarno sebično čuva. U posljednjem vremenskom periodu se trudimo da sve prilagodimo životinjama. Što se tiče lavica, sve prepuštamo njihovoj mami: kad ona poželi da ih iznese napolje, kad ona osjeti da su oni spremni da izađu da ih ljudi vide, tad će i posjetitelji moći da ih vide.”, istakla je za Radio Kameleon Alma Karić, doktorica veterinarske medicine i rukovoditeljica ZOO Vrta Bingo.

Svi zainteresovani svoje prijedloge za imena mladim lavicama mogu pisati na Facebook stranici ZOO Vrt Bingo. Imena bi trebala da imaju jako značenje. Tako se tuzlanski lav zove Tuma, a značenje njegovog imena je „obasjan suncem“.

Pišite nam i vi svoje prijedloge!Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button