Sport

Dva preokreta, tučnjava, prekid i pet pogodaka: Široki Brijeg izbacio Sarajevo iz Kupa BiH (VIDEO)










Široki je zaprijetio već u drugoj minuti kada je Enin šutirao, a Kovačević je bio siguran. Pet minuta kasnije Kovačević se ponovo istakao nakon šuta Vukoje.

U 20. minuti Vukoja je ponovo zaprijetio kada je silovito šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je uzdrmao prečku gola gostiju.

Sarajevo je prvi put ozbiljnije zaprijetilo u 25. minuti kada je šutirao Đokanović, no Miškić je s lakoćom odbranio njegov udarac.

U 31. minuti Širokobriježani su poveli. Matić je šutirao glavom, Kovačević je odbranio, a Ćorić je zakucao loptu iz peterca pod samu prečku za 1:0.

Radost domaće ekipe trajala je samo šest minuta kada je Šabanović uz dosta sreće pogodio za 1:1.

Taj pogodak je šokirao domaću ekipu, te je Bordo tim samo dvije minute kasnije imao stopostotnu priliku kada Hebibović izlazi sam na Miškića, ali golman Širokog Brijega je bio uspješniji u tom duelu.

Do kraja prvog poluvremena obje ekipe su imale nekoliko poluprilika, no rezultat se nije mijenjao.

Bordo tim je prvi zaprijetio u drugom poluvremenu i to u 55. minuti kada je Handžić bio u šansi, ali je Miškić bio na visini zadatka.

Nakon velike greške Miškića u 69. Hebibović je pogodio za preokret i vodstvo Sarajeva, a potom je Široki Brijeg svim silama pokušavao doći do izjednačenja.

U 74. minuti veliku šansu imao je Bagarić kada je šutirao iskosa sa desne strane, a Kovačević nogom sjajno brani.

Već u narednom napadu Širokobriježani su postigli pogodak za 2:2, a strijelac je bio Kovačić.

Odmah nakon tog pogotka desio se veliki incident kada su domaći navijači da sjeverne tribine pogodili Hebibovića, a arbitar Elvis Mujić je poslao igrače u svlačionicu.

Nakon 22 minute prekida susret je nastavljen, a odmah je Enin donio novo vodstvo Širokom Brijegu za, ispostavit će se konačnih, 3:2.

Pet minuta prije kraja susreta vidjeli smo novi incident, ovaj put na terenu. Hodžić i Franjić su se pokoškali, a potom je nastala opća tuča igrača.

Najdeblji kraj izvukao je Franjić koji je dobio crveni karton, dok je Hodžić dobio samo žuti.

Do kraj susreta Sarajevo je pokušalo stići do novog izjednačenja sa igračem više, no Miškić je bio nesavladiv i Širokobriježani su prošli dalje, dok se branitelj titule oprostio u osmini finala.

Rezultati osmine finala Kupa BiH:

Široki Brijeg – Sarajevo 3:2
Željezničar – Mladost 6:1
Zrinjski – Sloboda 2:0
Olimpik – TOŠK 3:0
Ljubić – GOŠK 0:2
Zvijezda 09 – Borac 0:6
Rudar Prijedor – Rudar Kakanj 0:0 (4:5)
Tuzla City – Velež 1:0
Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button