Atletski klub ”Sloboda”: Hajrudin Vejzović dvostruki prvak BiH (FOTO)

Atletski klub ”Sloboda”: Hajrudin Vejzović dvostruki prvak BiH (FOTO)


Ovogodišnje Juniorsko prvenstvo BiH održano je ovog vikenda u Sarajevu, na kome su nastupili i juniori Atletskog kluba ”Sloboda-Tehnograd”, te osvojili četiri medalje (dvije zlatne, srebrenu i bronzanu).

Član ovog kluba Hajrudin Vejzović se okitio sa dvije zlatne medalje i to u disciplinama 100 m sa rezultatom 10:91 što je novi juniorski klupski rekord, te u trci na 200 m istrčavši također, lični rekord u vremenu od 21:86. Još samo 16 stotinki Hajrudina Vejzovića dijeli od ispunjenja norme za Evropsko juniorsko prvenstvo, pa se nadamo da će već u narednim trkama uspjeti ostvariti rezultat od 10:75, odnosno 21:70.

Juniorska viceprvakinja BiH postala je Nejla Kamerić u disciplini 3.000 m stipl, koja je osvojila I i IV mjesto u utrci na 5000 m. Bronzanom medaljom okitila se Mubina Hasanbašić u utrci na 800 m.

Već narednog vikenda takmičari/ke će nastupiti na Prvenstvu BiH za mlađe junior/ke i Atletskom mitingu ”Novi grad” koji će se održati na sportskom centru ”Safet Zajko” u Sarajevu, navodi se u saopćenju Atletskog kluba ”Sloboda-Tehnograd”.

Facebook Comments