Loše emocije mogu imati negativne posljedice na vaše tijelo: Kako ih se riješiti?

Loše emocije mogu imati negativne posljedice na vaše tijelo: Kako ih se riješiti?


Stranica Bright Side donosi nekoliko posljedica koje zadržavanje negativnih emocija može napraviti našem tijelu.

Strah može izazvati različite oblike alergija i dermatitisa. Neki istraživači tvrde kako obične alergijske reakcije mogu biti povezane sa zdravljem psihe čovjeka. Visoka temperatura i astma su također stvari koje mogu biti izazvane stresom i sličnim psihičkim poteškoćama.

Problemi s emocijama i stres mogu izazvati stomačne probleme. Naš stomak kontroliše veoma kompleksan sistem, a stres koji nam život svakodnevno servira može izazvati probleme s probavom. Ljudi vrlo često odgađaju rješavanje internih problema i zatim pate od ovakvih komplikacija.

Samokritike i strahovi sa sobom donose jake glavobolje i migrene. Ove dvije stavke, kao i nisko samopouzdanje i unutrašnji problemi mogu prouzrokovati stres i uznemirenost, što sa sobom donosi i osjećaj poniženosti i potrebu da radite još više kako biste bili dovoljno dobri. Sve ovo stvara previše pritiska i informacija u vašoj glavi, zbog čega se javljaju glavobolje i migrene.

Depresija i anksioznost prizivaju srčane probleme. Ukoliko se često osjećate nervozno ili rastreseno, razgovarajte s ljekarom, ovakvi problemi mogu izazvati veće probleme sa srcem.

Da biste izbjegli sve ovo, posjetite psihologa i pokušajte naći srž vaših problema. To će vam pomoći da riješite kompletnu situaciju i rješite se posljedica koje ti problemi i komplikacije stvaraju na vašem tijelu. Također se preporučuje meditacija koja će vas smiriti i pomoći vam da razbistrite misli.

IZVOR: Bright Side/ Klix.ba

Facebook Comments