Đule Van Gogh za Radio Kameleon: Ovo je jedan od onih albuma za koji bi voleli da je bio prvi u karijeri

- Kategorija: Kultura, U fokusu

Danas je u ljetnoj bašti “Vrtić” na Panonici održana promocija desetog studijskog albuma grupe Van Gogh “MORE BEZ OBALA”.

Promocija albuma je bila u formi predstavljanja CD-a, LP-a ( vinil) i knjige. Promoter je biti Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gogh. Uz odličnu druženje, zabavu i smijeh, Đule je najavio dugoočekivani i obećani koncert grupe Van Gogh. Datum je 09. avgust 2019. godine na Panonici, na veliku radost Tuzlaka i Tuzlanki.

“Ove godine, kao što smo i obećali, sviramo novi album. Obećali smo da ćemo se odužiti publici za onaj jedan od najboljih, ako ne i najbolji koncert koji smo imali na prošloj turneji upravo na Panonici.”

Kako kaže, raduju se susretu sa temperamentnom publikom, sa lijepim i prijateljski raspoloženim ljudima. U Tuzli su se uvijek osjećali lijepo na svakom koncertu. Oduševljeni su i reakcijama publike na njihov novi album.

“Možda je  malo neukusno da kažem da je ovo najbolji album grupe Van Gogh. To ću preskočiti. Ali neću prećutati rečenicu da je ovo jedan od meni najdražih albuma.

Najviše iz razloga što je ovo posle 34 godine deseti studijski album, a izdat po prvi put pod etiketom Van Gogh produkcije. Jedan je od onih albuma koji bi voleli da je bio prvi album u karijeri: pun energije, pun pesama visokih kalorija koje se na koncertima baš za atmosferu skakanja i pevanja.

Ovo je jedan od albuma grupe Van Gogh koji će svakako ostati zapisan kao album koji je značio puno u karijeri grupe Van Gogh”, istakao je popularni Đule.

Đule Van Gogh šalje poruku svima

Danas od 18:00 u Tuzli je počela i promocija njegove knjige „More bez obala“ koja izlazi pod okriljem Lagune. Knjiga  sadrži pjesme grupe Van Gogh, Đuletovu poezije, fotografije koje je slikao običnim mobilnim telefonom sa putovanja širom svijeta, poklon CD i DVD između korica knjige. A kako Đule kaže, zovu je čulna knjiga.

Da se razumemo, niti sam u međuvremenu postao književnik, niti sam u međuvremenu postao pisac. Da ne bude zabluda na tu temu, s osmijehom priča Đule.

Za kraj razgovora, svim našim čitateljima i čitateljicama uputio je poruku ljubavi:

“Budite zdravi, budete blagosloveni i lepo provedite leto. Skačite u ritmu dobre i pozitivne muzike, širite pozitivne vibracije i budite uvek svoji. Što prije izgubite iz oka obalu to ćete se lepše otisnuti tim nekim morem bez obala na kojima vas čekaju, pored neizvesnosti, mnoge lepe stvari. Mi smo to uradili, vi ste na potezu.”

 

Kameleon i Zenski Banner1.fw
  • PODIJELI ČLANAK SA PRIJATELJIMA:

Slične objave

Facebook Comments