Zašto su žene sklonije oprostiti prevaru?

- Kategorija: Lifestyle, Lifestyle

Samo 1 od 10 muškaraca bi ostao sa ženom koja ga je prevarila.

Zašto su žene toliko tolerantne kada se radi o varanju?

Nevjerovatni rezultati nedavno provedenog istraživanja kažu kako bi danas čak 6 od 10 žena oprostilo svom partneru do čak tri ‘greške’, ali čak 9 od 10 muškaraca nogiralo bi svoju partnericu ako ga prevare samo jednom, piše cosmopolitan.hr. Ovo su 3 najčešća razloga toliko drastičnih razlika u stavovima!

1. Muški je ego puno osjetljiviji nego naš, zbog čega su puno posesivniji.

Muški ego jednostavno ne može podnijeti udarac prevare. U pravilu, muškarci imaju veću tendenciju ponašati se kao da posjeduju svoje partnerice i zato većina muškaraca ne može podnijeti pomisao da je njihova partnerica spavala s nekim drugim. Žene pak puno gore reagiraju na emocionalne prevare nego na fizičke. Je li moguće da su muškarci spremni odbaciti godine ulaganja u vezu nakon jedne (vjerojatno glupe) pogreške samo zbog svog ponosa? A da su žene u stanju sagledati nevjeru realnije? Vjerovatno.

2. Žene češće nego muškarci imaju problema sa samopoštovanjem.

Može li naša sklonost da prijeđemo preko prevare biti zbog puno dubljeg razloga kao što je nisko samopoštovanje? Nedavno istraživanje pokazalo je da 3 od 4 žene kažu da im nedostaje samopouzdanja, u usporedbi sa 57% muškaraca. Jedno drugo istraživanje otkrilo je da, kada žene navrše 35, postoji samo jedan slobodan muškarac na svakih sedam žena pa nas možda i to prisiljava da se držimo svog muškarca bez obzira koliko je ponekad teško.

3. Žene su puno realnije i objektivnije. Da, ljudi varaju.

I nemojte nas pogrešno shvatiti, to je pogrešno i užasno boli kada se dogodi. Ali možda mi djevojke znamo da nije sve crno ili bijelo i da to ne mora uvijek biti razlog za prekid i možda možemo prijeći preko toga jer to nije kraj svijeta. Naučnica Catherine Hakim kaže upravo to. Kao društvo moramo biti tolerantniji u pogledu avantura i ponekad one čak mogu biti i nešto dobro. Ako se smatra da se mnoge od njih brzo završe i da je dobar brak i dalje dobar, trebali bi malo olabaviti po tom pitanju kao recimo Francuzi, Talijani ili Španjolci. Kontroverzno? Apsolutno. Realno? Možda.

IZVOR: Tuzlanski.ba

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments