Vučić pisao Trumpu: Utičite na Prištinu da ukine takse

Vučić pisao Trumpu: Utičite na Prištinu da ukine takse


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa da utiče na vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i vrate se dijalogu.

U pismu povodom Trumpovog rođendana, Vučić je ponovio poziv američkom predsedniku da posjeti Srbiju “uz najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit njegove zemlje i svih njenih građana”.

“Ove godine, da podsetim, obeležavamo sedamdesetpetogodišnjicu operacije Halijard, kada su vanvremenskom solidarnošću i čovečnošću, koje je pokazao hrabri narod male Srbije, u jednoj od najvećih akcija te vrste u Drugom svetskom ratu, spaseni životi više od pet stotina američkih i savezničkih vazduhoplovaca”, naveo je Vučić.

Međutim, kako je naveo, prijateljstvo nije nešto što je dato zauvijek, već ga treba čuvati i neprestano negovati.

“Zato želim da potvrdim svoju čvrstu volju da doprinesem razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje naših dveju zemalja. Vašom posetom potvrdili biste da je želja za jačim i bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana, što bi gradjani Srbije znali da poštuju i cene”, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao i da zna, kao i svi građani Srbije da SAD imaju poseban odnos prema Kosovu smatrajući ga za nezavisnu državu.

“Prateći vaš energičan rad, poštujući hrabrost ideja i otvorenost za različit, ponekad i neočekivan pristup u rešavanju problema, uveren sam da biste vi vodili drugačiju politiku po tom pitanju. Upravo zato želim vas da zamolim da utičete na Prištinu da ukine štetne takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji, kako bi dijalog, sa ciljem pronalaženja kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, mogao da bude nastavljen”, dodao je Vučić.

N1

Facebook Comments