STATUS DANA: Imam potrebu, pa moram pisati

- Kategorija: Status dana

Jedan status nam je privukao pažnju, a vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama. Status je izazvao puno ljubavi i lijepih komentara, zato smo odlučili da ga podijelimo s vama.

“Imam potrebu, pa moram pisati.
Na četvrtoj godini imamo predmet “Instrukcije u obrazovanju” ili vam ga Metodika razredne nastave.
U sklopu predmeta smo imali metodičku praksu, koja je podrazumijevala držanje časova u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju. Helem, kakve sam ja sreće potrefio me čas ocjenjivanja iz prirode i društva. Svi učenici su bili spremni, u skladu sa svojim mogućnostima, i znali su sve karakteristike proljeća i svi na tom času dobiše petice.
Jedan dječak nije vjerovao da je dobio peticu. Mislio je da ga lažem, jer gdje će on dobiti 5. Završi se moja praksa, a mali i dalje ne vjeruje da je dobio 5.

Danas dobih poziv. Baš od njega. Nazvao me sa kolegicinog telefona. Sav sretan, skoro kroz plač mi kaže: “Hvala učiteljice Dina. Izvukla me vaša petica. Hvala što ste vjerovali u mene. Može li kafa, kafa, kafa, ne znam kako da vam se zahvalim.”
Rasplaka me i razveseli ovaj neočekivani poziv. Da zapamtimo da uvijek vjerujem u djecu, našu djecu. Ko će ako nećemo mi?

UVIJEK I ZAUVIJEK #TU ZA SVOJU #DJECU.

Hvala Jasmina Mešić na predivno pozivu. Hvala što si imala kredita za ovo”

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments