Sarajevo ima trenera: Nije Nalić, a ni Zildžović

Sarajevo ima trenera: Nije Nalić, a ni Zildžović


Nema mjesta panici. Sarajevo ima trenera, koji će izvršiti prozivku za novu sezonu. Novi je trener miljenik navijača, trofejni, iskusni stručnjak.

Nakon tri “runde” razgovora, pregovora, “time outa” sve je završeno. Kada se činilo da pregovori padaju u vodu, a javnost špekulisala s nekim potencijalnim imenima, menadžment bordo kluba je odlučio.

Novi trener Sarajeva je, ustvari, “stari” Husref Musemić. Definitivno najbolji trener u BiH! Iako se u jednom momentu činilo da klauzula o mogućem prijevremenom raskidu ugovora, predstavlja kamen spoticanja, na kraju su obje strane popustile. Navijači Sarajeva mogu odahnuti.

– Istina je, postigli smo, na naše i na zadovoljstvo navijača dogovor s Musemićem. I Husref je bio korektan u pregovorima. Tražili smo najbolje rješenje za sve i pronašli ga, potvrđeno je portalu Sportske.ba iz FK Sarajevo.

Ostankom Musemića na klupi Sarajeva Zlatan Nalić, Adnan Zildžović, te još neki treneri koji su se dovodili u vezu s FK Sarajevo, čekat će novu priliku za angažman. Svakom je treneru kompliment kada se njegovo ime pominje za klupu osvajača duple krune u BiH.

(Izvor: D. Š./Sportske.ba)


Facebook Comments