„DKR Open House 2019“ Tuzla: Prezentacija mogućnosti robotizacije

„DKR Open House 2019“ Tuzla: Prezentacija mogućnosti robotizacije


U sklopu Njemačkog centra za robotiku DKR u Tuzli došlo je do uspostave „Mehatroničarske radionice“ sa čijim aktivnostima će se poduzetnicima Bosne i Hercegovine i regiona omogućiti adekvatniji pristup novim tehnologijama.

Od posebnog značaja je održavanje robota kao i privlačenje stručnog kadra. Ovim poduhvatom je ujedno izvršena ekspanzija postojećeg Centra za robotiku kako prostorno tako i u pogledu integracije robotskih sistema te treninga koje nudimo.

Prezentacija Mehatroničarske radionice je planirana za srijedu, 12.06.2019. sa početkom u 11:00h u prostorijama DKR-a. Cilj event-a je okupiti različite interesne grupe, učenike i studente, nastavnike i profesore, privrednike iz različitih industrijskih grana. Posjetiocima će se prezentirati mogućnosti pristupa, primjene i uvođenja robotizacije, zatim održavanja i reparacije korištenih robotskih sistema te stručna naobrazba tehničkih lica za nove tehnologije.

Benefiti pokretanja i razvijanja ovog projekta, za privrednike/poduzetnike BiH kao i za lica koja svoje adekvatno zaposlenje traže u BiH, su višestruki. Inače Mehatroničarska radionica je develoPPP.de projekati koji je iniciran i pokrenut od strane firme Masterwerk GmbH iz Minhena, a podržan i sufinansiran je od strane Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung – BMZ (Ministarstvo Savezne Republike Njemačke za ekonomsku saradnju i razvoj – BMZ).


Facebook Comments