Alešević odgovorio Ružici Jukić: Spreman sam ići u zatvor, a zašto Vi niste spremni dati ostavku?

Alešević odgovorio Ružici Jukić: Spreman sam ići u zatvor, a zašto Vi niste spremni dati ostavku?


Povod za pismo su bili istupi Jukić u kojima je tražila od predstavnika međunarodne zajednice da odgovore da li bi u njihovim zemljama Alešević bio uhapšen jer je pokušao korumpirati nositelja pravosudne funkcije.

Alešević je u pismu naveo da u drugim zemljama ne bi uopće imao potrebu razmišljati o stvarima o kojima razmišlja u BiH jer te zemlje, u kojima se poštuju zakoni, ne dozvoljavaju da građani imaju ovakve probleme.

“Odgovaram da sam spreman ići u zatvor ako to rješava probleme građana s pravosudnim institucijama, ali zašto niste Vi spremni ponuditi svoju poziciju ako Vam je stalo do istih građana”, pitao je Alešević potpredsjednicu VSTV-a.

Foto: Klix.baFoto: Klix.ba

Jukić je podsjetio da u razvijenim zemljama ne može se desiti da predmet stoji tri godine u ladici kao što je praksa u bosanskohercegovačkim pravosudnim institucijama.

“Morate znati da ja nisam iznad zakona, niti bih to poželio i jedino što ste upravu je to da moram pravdu tražiti ispred Tužilaštva BiH jer se tamo nisam još obraćao, ali evo imam priliku”, naveo je Alešević.

Potpredsjednici VSTV-a napisao je šifre predmeta pet predmeta i jedan predmet u Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a BiH iz 2018. godine pitajući je koji bi ona prvi predmet uzela za raditi.

“Jedino je kod nas bitno ko je prijavljen, a ne šta je osoba učinila da bi se ispravno postupilo. Vi se zalažete za takvo pravosuđe”, zaključio je Alešević.


Facebook Comments