Stranice koje su vas do sada nervirale, sada možete da blokirate

Stranice koje su vas do sada nervirale, sada možete da blokirate


Ako ste djetetu kupili računar ili pripremate kompjuter za korištenje u školama ili imate ličnije razloge poput “slučajnog” odlaska na Reddit ili Instagram tokom radnog dana, postoji rješenje.

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Google Chrome-u, proces je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da instaliarate Block Site.

Dodatak za Chrome instalirat ćete tako da se prijavite na svoj Google profil i onda skinte ekstenziju preko službenog Chrome menija. Nakon što se stranica učitala, dodajte ekstenziju u Chrome. U gornjem desnom uglu ekrana treba da vidite narandžasti štit sa simbolom “Cancel”. Kliknite na njega i nakon toga na točkić koji ćete vidjeti u prozorčiću koji će iskočiti.

Unesite lozinku i razmislite o aktivaciji “Radnog moda” u određenim satima radnog dana. Kako dodati stranice? Postoje dva načina:

1. Unutar opcija proširenja kliknite na Block Sites na vrhu menija na lijevoj strani ekrana i nakon toga ručno upišite web stranice koju ćete da blokirate na tablici na desnoj strani.

2. Druga opcija je jednostavno otići do stranice koju želite da blokirate i samo kliknite na štit i onda opciju ‘Block This Site’.

Ako ikad poželite da promijenite opciju, kliknite na štit, idite u opcije i pogledajte karticu Blocked Sites. Tamo kliknite na crveni krug sa bijelom crtom kako biste odmah odblokirali web stranicu, prenosi Tportal.

Izvor: Tportal.hr


Facebook Comments