BiH

U Širokom Brijegu potvrđen prvi slučaj koronavirusa, ukupno 137 u BiH







Kako nam je kazano, prvozaražena osoba koronavirusom u Širokom Brijegu je starija žena koja je smještena u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar.

Sumnja se da je starica zaražena u kontaktu sa svojim unukom koji je boravio u Italiji, ali to nije potvrđeno s obzirom na to da on još nije testiran.

Kako je starica bila u kontaktu s medicinskim osobljem Hitne medicinske pomoći i Doma zdravlja Široki Brijeg, nekoliko ljekara i medicinskih sestara je moralo otići u samoizolaciju.

O svemu će se više znati na konferenciji za novinare koju svakodnevno u 13 sati u Mostaru organizuje Krizni štab civilne zaštite HNK gdje je zaražena starica hospitalizirana.

Ovo je ukupno 137. potvrđeni slučaj koronavirusa u BiH. Po gradovima to izgleda ovako:

Banja Luka – 64, Konjic – 15, Mostar – 7, Laktaši – 5, Bihać – 5, Zenica – 4, Goražde – 4, Bijeljina – 3, Čelinac – 3, Sarajevo – 3, Kneževo – 3, Modriča – 2, Kozarska Dubica – 2, Brčko – 2, Tešanj – 2, Prnjavor – 2, Bosanska Gradiška – 1, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Orašje – 1, Breza – 1, Visoko – 1, Široki Brijeg – 1, Srbac – 1, Doboj – 1, Prijedor – 1 i Ribnik – 1.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button