Super vodič - Gdje izaći

Odlični zvuci gitara u Kaleidoskopu: Koncerta orkestra gitara OKUD Rok Cirkus

Koncert orkestra gitara, Rok Cirkus, bit će održan u subotu, 01.06.2019.godine u 19:00 sati, u dvorani Kaleidoskop, a u organizaciji JU Centar za kulturu Tuzla.

OKUD Rok Cirkus osnovao je Saša Kostić, prije 9 godina, ali formalno, udruženje postoji posljednjih 6 godina. Orkestar čine uglavnom srednjoškolci, ali i stariji osnovci, a odnedavno i studenti. Djeca nemaju formalno muzičko obrazovanje, već isključivo znanje koje im je prenio osnivač i voditelj orkestra, Saša Kostić, uz pomoć asistenata.

Na njegov rad je najviše uticao bend Smak, pa su članovi jednoglasno odlučili da, u čast benda Smak, orkestar nosi naziv po jednom njihovom albumu i pjesmi „Rok Cirkus“.

To što ovaj orkestar čini posebnim jeste da sviraju isključivo rock ‘n’ roll muziku.

Članovi orkestra su od samog početka bili primorani da se snalaze za prostor za održavanje proba, i naučeni su da je umjetnost na prvom mjestu, a tek onda zarada i slava, te i dan danas funkcioniraju bez ikakvih donatora, sponzora ili pokroviteljstava, jer, prema riječima osnivača i voditelja Saše Kostića, najvažnije je da svojim članovima prenese poruku i dokaz kako treba vrijedno raditi i biti uporan.

U subotu, 01.juna, 2019.godine, u dvorani Kaleidoskop gledaoci će imati priliku da poslušaju dio OKUD Rok Cirkus, odnosno orkestar gitara Rok cirkus, jer zbog uzrasta mlađe djece, nisu u mogućnosti da dođu u punom sastavu.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button