Biznis

U Tuzli otvoren ured Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiHU Tuzli je u srijedu otvotvoren Ured Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodpodavaca u FBiH.

Ured su presijecanjem vrpce otvorili Jakub Suljkanović, premijer Tuzlanskog kantona, Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH i Ramiz Karić, predsjednik Grupacije poslodavaca TK pri UPFBiH.  Otvaranje Ureda Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca FBIH korak naprijed u opredjeljenje poslodavaca da organizirano i sistemski djeluju i u saradnji sa institucijama vlasti na nivou kantona i gradova u Tuzlanskom kantonu, sindikatima i drugim partnerima aktivno rade na rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta.

„Vlada Tuzlanskog kantona ima dobru saradnju sa poslodavcima i želimo tu saradnju i dalje razvijati. Želimo je podignuti na jedan viši nivo, naročito zbog činjenice da je u proteklih godinu dana privreda i privrednici nekako pala u drugi plan, zbog izbornih i postizbornih tema koje su dominirale. Kao Vlada TK ćemoćemo u najskorije vrijeme razmatrati zakon o poduzetničkim zonama koje će doprinijeti stvaranju boljeg ambijenta za kompletnu privredu“,  istaknuo je premijer Suljkanović u obraćanju prisutnima.

Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca Federacije BiH naglasio je opredjeljenje UPFBiH da konkretnim aktivnostima, u saradnji sa socijalnim partnerima predano radi na kreiranju kvalitetnijeg poslovnog okruženja.

„Ured kojeg danas otvaramo u Tuzli ide u pravcu realizacije našeg cilja da u svim kantonima u FBiH imamo urede grupacija Udruženja poslodavaca FBiH. UPFBiH ima jasno definirane ciljeve u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta. Otvaranjem ovog Ureda Grupacija poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH svoje aktivnosti unaprijediti i ujedno biti mjesto na kojemu će poslodavci moći dobiti informacije, biti educirani, ali i potražiti načine i modele za rješavanja problema sa kojima se susreću u poslovanju “, kazao je Pandurević.

Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca FBiH osnovana je prije četiri godine a okuplja osam opštinskih udruženja poslodavaca, te više od 200 pojedinačnih članica, među kojima su: Sisecam soda Lukavac, Bingo Tuzla, Menprom Tuzla, Wagner automotiv Gradačac, Profine Živinice, Solana Tuzla, Fajol d.o.o. Lukavac, Transturist  Tuzla, Kopex-Sarajlić Srebrenik, Herceg d.o.o. Srebrenik, Plasex d.o.o. Gračanica, TMD Gradačac, Rudnik Banovići, Fabrika cementa Lukavac. Opštinska Udruženja i pojedinačni članovi Grupacije zapošljavaju više od polovine zaposlenih u realnom sektoru, na području Tuzlanskog Kantona.

Ured Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH nalazi se u Ulici ZAVNOBiH-a 13, Hotel „Tuzla“ u Tuzli.

(Izvor: TIP)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button