Super ŽeneU fokusu

Večernjakov pečat: ADISA TUFO – PONOS BOSNE I HERCEGOVINE













U Mostaru je sinoć održano 18. izdanje “Večernjakovog pečata”, na kojem je odato priznanje pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem, promovisanjem pozitivnih vrijednosti doprinijeli kulturnom, društvenom i političkom razvoju BiH.

Uspješna bh. poduzetnica iz Sarajeva, generalna direktorica kompanije ČIP sistemi, te dobitnica niza prestižnih priznanja, a uz to i naša SUPER ŽENA, Adisa Tufo, dobitnica je Pečata “Ponos Bosne i Hercegovine – pothvat”. Tufo nije samo unaprijedila poslovanje svoje kompanije, ona djeluje i u cijelom svom okruženju, ali i globalno i njeno djelovanje i društveni aktivizam imaju odjeka na cijelom Balkanu.

– Apsulutno nisam očekivala da ću osvojiti bilo kakvo priznanje jer je konkurencija zaista bila velika i svi su bili fenomenalni da ja nikako nisam doživljavala da baš ja trebam da to dobijem. Kada su me pozvali da izađem, mislila sam da izlazim da dam neku izjavu za medije. A onda kada su mi rekli da trebam da dobijem priznanje „Ponos BiH“, zaista sam se osjećala fenomenalno i bila sam uzbuđena i presretna. Posebno mi je bilo drago što je to u Bosni i Hercegovini i što sam, pored niza priznanja koja sam dobila već u regionu, dobila jedno priznanje i u svojoj avliji, rekla je za Radio Kameleon naša SUPER ŽENA Adisa.

Uz Adisu Tufo, dodjelu priznanja kao ličnosti godine dobili su igrači hrvatske nogometne reprezentacije, a koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, na čelu sa Zlatkom Dalićem, selektorom. Večernjakov pečat obilježile su uspješne, posebne i nadasve velike ličnosti koje svojim djelima ostavljaju pozitivan “trag” u bosanskohercegovačkom društvu. Te je za kategoriju “Ponos BiH za humanist” nagrada pripala Senaidu Išeriću, Dane Vasić i Daut Tihić su nagrađeni u kategoriji “Ponos BiH Uspjeh”, za međureligijski dijalog nagrađene su sestra Blanka Jeličić i mualima Sejda Mujić-Kevrić, lokalnim liderima proglašeni su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, za znanost nagradu su odnijeli Zoran Tomić, Rifat Škrljelj i Radoslav Gajanin, Mate Bulić za 40 godina uspješnog rada dobio je priznanje za životno djelo, dok je Mirza Teletović nagrađen kao sportista godine, u kategoriji “Naše gore list” Večernjakov pečat pripao je Ivici Nuiću,  lobistom godine proglašen je Petar Dafi, šef misije USAID-a u BiH, a Zdravko Čolić, inače i specijalni gost ovogodišnje dodjele dobio je priznanje za doprinos kulturi.



Back to top button