Totalno pozitivna ličnost godine

Jasmina Paočić iz Živinica želi izgraditi bolje mjesto za život mladih u BiH










Radio Kameleon se kroz priznanje Totalno pozitivna ličnost godine zahvaljuje svim osobama, organizacijama, udruženjima koje su tokom 2021. ostvarili izvanredne rezultate ili učinili naše živote lakšim i sadržajnijim. Glasati za njih možete na OVOM LINKU.

Jasmina Paočić je neko ko predstavlja motivaciju mladih. Aktivno volontira od 2017. godine. Svoj volonterski put u Odboru Omladinske banke započinje 2017.  Nakon što je završila svoje mandat u Odboru postaje edukatorica o nenasilnoj komunikaciji. 2019. godine prijavljuje se na radionice za potencijalne asistente i asistentice Fondacije tuzlanske zajednice i postaje koordinatorica Odbora Omladinske banke Živinice.

Možda će Vas zanimati i:

Veoma je kreativna što se može vidjeti u kreiranju njenih radionica, ali i da mlade zainteresuje za volontiranje. Jasmina predstavlja veliku promjenu u svojoj zajednici. Uključena je u rad mladih u Živinicama, te im pomaže, ali ih i motiviše da pišu projekte za svoju zajednicu. Pored volontiranja završna je godina psihologije u Tuzli. Jasmina je veoma organizovana osoba, osoba koja je uvijek tu za vas i neko od koga možete naučiti dosta potrebih stvari u radu s ljudima.

Prvenstveno planira finalizirati svoje formalno obrazovanje. Upisala je studij koji i sam zahtjeva mnogo stručnog usavršavanja i neformalne edukacije. Želi nastaviti u smjeru psihologije, ali ne želi napustiti svijet volontiranja. Ne planira ići vani, već planira da se posveti radu s mladima. Aktivno će doprinositi svojoj zajednici i pronalaziti prilike za mlade.

Jasmina Paočić je kandidatkinja za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Životno djelo. 

Glasajte za Jasminu, ali i za ostale kandidate na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button