TV Prva: Na Kosovu poput ratnog stanja, pucnjava i dalje traje, ima ranjenih

TV Prva: Na Kosovu poput ratnog stanja, pucnjava i dalje traje, ima ranjenih


Reporter TV Prve javlja da je situacija u opštini Zubin Potok poput ratnog stanja. Oklopna vozila ROSU svuda, kao i njihovi specijalci. Puca se i ima ranjenih.

Pripadnici ROSU, koji su rano jutros započeli akciju hapšenja na severu Kosova, u opštinama u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, trenutno patroliraju u velikom broju u selu Varage, a i dalje se čuje pucnjava. Primjećena su i kola Hitne pomoći jer ima više povrijeđenih, javio je reporter TV Prve.

Situacija je, kako kaže, poput ratnog stanja, ljudi su zabarikadirani u svojim kućama, a dobar dio njih je pobjegao u šumu. I sam reporter TV Prve javio se iz skloništa i navodi da će teško, u skorije vreme, uspjeti iz njega da izađe.

Selo Varage je, u djelu u kom se čuje pucnjava, uništeno – kao i sva vozila koja su se našla na putu oklopnih vozila i specijalaca ROSU. Uništeno je i vozilo TV Prve.

Mještani su ranije postavili tri barikade kod sela Varage, koje su pripadnici ROSU srušili.

Pripadnici ROSU idu pješice magistralnim putem i pucaju i dalje sa obje strane i bacaju šok bombe. Narod je preplašen, a lokalna škola i obdanište namjeravaju da obustave rad, rekao je Tanjugu jedan policijski zvaničnik.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je ranije danas da je situacija prilično dramatična u opštini Zubin Potok.

Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno je 13 osoba srpske nacionalnosti, a prema pisanju prištinske štampe među uhapšenima ima i pripadnika albanske nacionalnosti. Navodno, uhapšeni su pripadnici kosovske policije, umiješani u organizovani kriminal.

Takođe, mediji u Prištini su prenijeli i da je u akciji u Zubinom Potoku bilo i pucnjave, u kojoj je ranjen jedan pripadnik kosovske policije, albanske nacionalnosti.

Na sjeveru Kosova i dalje se čuju sirene jer hapšenja nisu završena.

Izvor: B92

Facebook Comments