Rusmir Malkoćević osvojio II mjesto na Međunarodnom atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici

- Kategorija: Atletika, Sport

U subotu je Slovenski Bistrici održan Medjunarodni atletski miting na kome su nastupili atletičari AK “Sloboda-Tehnograd” Rusmir Malkočević, Hajrudin Vejzović i Aleksandar Dalić.

Rusmir Malkočević je u discipline 400 m prepone osvojio II mjesto sa rezultatom 52:86, iza Slovenca Petera Hribaršeka koji je pobijedio sa rezultaom 52:01.

Hajrudin Vejzović je trčao trku na 200 m osvojviši I mjesto u svojoj grupi sa istrčanim ličnim rekordom u vremenu od 22: 46, pobijedivši u svojoj grupi, što mu je na kraju u ukupnom plasmanu donijelo V mjesto.

U trci na 800 m nastupio je Aleksandar Dalić koji je u konkurenciji 29 takmičara, zauzeo 19 mjesto sa rezultatom 1:58:81.

Prema Kalendaru takmičenja ASBiH, u nedjelju je u Čitluku održano I Državno prvenstvo BiH u atletici za pionire/ke, na kome su nastupili najmladji članovi AK “Sloboda-Tehnograd” Bakir Musić, Mateo Šimić, Adem Šarić, Ema Mešković i Lejla Jajić. Dvostruku titulu viceprvaka BiH za 2019. godinu osvojio je BAKIR MUSIĆ koji je osvojio  II mjesta u trci na 300 m i u skoku u  dalj.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments